Pre tých, čo nevydržia bez coly...

09.06.2004 Celý región

Mnohí z nás pijú rôzne malinovky a sýtené nápoje, ktoré nám robia spoločnosť na pracovnom stole, doma či v podniku takmer dennodenne.
Priznajme si, najobľúbenejší nápoj predstavuje kalorickú bombu s vysokým obsahom kofeínu a cukru, cola. Je pre nás náhradou kávy, ktorá je pre niekoho horká, náhradou liekov po prehýrenej noci, náhradou vody keď sa tvárime, že dodržiavame pitný režim... Navrhujem preto malý kompromis, minerálku Budiš s príchuťou coly. Je to slovenský výrobok, dokonca základ tvorí minerálka, čiže aj čosi zdravé, nie je tak sladká a kalorická, no a perfektne osvieži. Vhodná je aj na domácu párty, či ako prísada do miešaných alkoholických nápojov. Proste skvelá vec!

Čertík
3 cl Párty likéru Griotka, 4 cl St. Nicolaus Tuzemského umu, 10 cl Budiš coly, ľad, kocky citrónová kôra
Liehoviny s ľadom pretrepeme v šejkri a nalejeme do vyššieho pohára. Pridáme citrónovú kôru a dolejeme vychladenou Budiš colou.

Ovocné osvieženie
1-2 dl St. Nicolaus Tuzemského umu, 2-3 druhy sezónneho ovocia, Budiš cola
Ovocie nakrájame na malé kúsky, vložíme do misy a zalejeme St. Nicolaus Tuzemským umom. Necháme postáť hodinku, zalejeme Budiš colou. Servírujeme s ozdobnou slamkou a koktailovou lyžičkou.

Jana Demková
 

Vyberte región

mark